середа, 17 листопада 2021 р.

А у нас кольоровий тиждень

 Зелений колір - колір життя, балансу і гармонії. З мільйонів колірних тонів наші очі розрізняють найбільше відтінків зеленого. Слово «зелений» походить від старослов'янського «зел'», що означає «молода зелень, трава». Зелений класичний - це колір, в якому в рівних пропорціях змішані жовтий і синій.В епоху нареченої на весілля вважали за краще надягти саме зелені сукні. У всьому світі зелений колір символізує безпеку, тому його і використовують для позначення початку руху.
Психологи стверджують, що в житті кожної людини буває певний період, коли він захоплений зеленим кольором. Напевно тому, що вважають його пов'язаним з духовними пошуками. Однак одні відтінки зеленого дарують нам відчуття спокою, рівноваги і безпеки, інші, у особливо емоційних особистостей, можуть викликати навіть страх, нагадуючи колір деяких комах, ящірок і змій. 
Зелений- колір природи, єства, самого життя, весни. Той, хто його віддає перевагу, боїться чужого впливу, шукає спосіб самоствердження, так як для нього це життєво важливо. Той, хто його не любить, боїться життєвих проблем, мінливості долі, взагалі, всіх труднощів. Зелений колір містить в собі приховану потенційну енергію, відображає ступінь вольового напруження, тому люди, які віддають перевагу зелений колір, прагнуть до самовпевненості і впевненості взагалі. 
Зеленого дня діти приходили до школи в зеленому одязі або ж виготовляли собі якийсь елементарний аксесуар до нього. Кожний клас готував дизайн вхідних дверей, виготовляли поробки в цьому кольорі, проводили інформаційні хвилинки про значення зеленого, створювали асціативний ряд слова "зелений".









Немає коментарів:

Дописати коментар